more from
SEKT records

Så som det alltid har varit, har det aldrig varit

by reBell

/
 • Record/Vinyl + Digital Album

  12" black vinyl of reBell - Så som det alltid har varit, har det aldrig varit.

  Includes unlimited streaming of Så som det alltid har varit, har det aldrig varit via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days
  edition of 200 

    180 SEK or more 

   

 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    56 SEK  or more

   

1.
2.
3.
4.
5.
Usel koja 08:03
6.
7.

about

Mellan de sinnrika rimmen och sirliga stroferna i Bellmans verser framträder ett svenskt samhälle lika komplext som vårt eget.
Behovet av eskapism och rädslan för att möta sin egen ångest verkar inte ha förändrats mycket. Vi flyr in i arbete, festande, socialt nätverkande eller utstuderade hobbys - allt för att undvika det svarta hålet av eftertanke. Vi testar oss fram för att söka lyckan. I komplexitetens natur ligger en föränderlig dynamik. De strategier som fungerade på 1700-talet löser inte vår tids komplexitet. Bellman kan inte längre bara vara Bellman. För så som det alltid har varit har det aldrig varit.

reBell har därför bearbetat ett urval av Carl Michael Bellmans epistlar och transformerat materialet in i vår tid, musikaliskt och filosofiskt. En påminnelse om att all musik var högaktuell när den skrevs. Dåtidens skildringar av Stockholms nattliv och kärlekshistorier överförs till dagens miljöer och nutidsmänniskans kval, samtidigt som de ursprungliga visorna flyttas till det elektroniska fältet. Resultatet sträcker sig från obarmhärtiga elektroniska gnisslanden och beats, till svidande vacker långsamhetsdyrkan; en svindlande brygd som framkallar gamla andar för att försätta dem i nutidens tjänst.

credits

released April 27, 2018

Alla låtar skrivna av reBell och Carl Michael Bellman.

license

all rights reserved

tags

about

reBell Sweden

Re:Bell består av poeten Daniel Boyaciouglu, sångerskan Qarin Wikström, violinisten George Kentros och laptopartisten Mattias Petersson. Bandet tar avstamp i några av Fredman’s Epistlar och funderar på vilken relevans de kan tänkas ha för dagens Sverige, där integration, genus, musikalisk form och laptop är några element som vidrörs. ... more

contact / help

Contact reBell

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like reBell, you may also like: